Tipy

Nápoje, které si můžeme vychutnat při home office

Home office je v posledních měsících nejčastěji přetřásané téma. Situace kolem koronaviru měla za následek, že se řada firem přesunula z kancelářských prostor do domácností.

Mnozí z nás nejsou nadšeni ani z toho, že jsou uzavřeny restaurace, bary a tomu podobné provozovny. Díky tomu, že nemůže jít člověk na drink do svého oblíbeného podniku, řešíme to pitím doma.

Zvýšila se nejen spotřeba nealkoholických nápojů, jako jsou limonády či kolové nápoje, ale ve velkém se prodávají také destiláty. Zkuste si doma připravit pár zajímavých nápojů, které vám zpříjemní práci doma.

Zdroj foto: pixabay.com

Tropická limonáda

Smíchejte 600 ml ananasovo – mangového džusu se 100 ml limetkové šťávy. Přilijte 400 ml sodovky, přidejte plátek citronu do nápoje a druhý jako ozdobu sklenice. Nakonec ozdobte lístky máty.

Jahodové osvěžení

Do mixéru dáme 500 g jahod, přidejte 4 lžíce třtinového cukru a pomocí mixéru rozmixujte na pyré. Připravte si velkou skleněnou nádobu, dejte do ní 2 hrsti ledu, přisypte 250 g třtinového cukru, 200 ml čerstvé citronové šťávy, 800 ml perlivé vody a přidejte hotové pyré.

Vše důkladně promíchejte a potom přidejte 400 g jahod, které ještě předtím nakrájíte na malé kousky. Naběračkou znovu zamíchejte a rozdělte do sklenic. Můžete přidat ještě další led.

Melounová extáze

Budeme potřebovat 150 g vodního melounu, ten nakrájíme na kousky a dáme do džbánu. Omyjeme pomeranč s citronem a obojí nakrájíme na plátky. Přidáme k melounu a přihodíme ještě 100 g borůvek a 100 g jahod.

To vše přelijeme 1 litrem ovocného vína Sangria. Uložíme na 2 až 3 hodiny do lednice. Poté servírujeme ve sklenicích s kostkami ledu. Kdo chce, může ozdobit lístky máty případně meduňky.

Zdroj foto: pixabay.com

Drink s broskvemi

Připravíme si džbán, do kterého nalijeme 500 ml bílého ovocného vína, 300 ml perlivé vody, 200 ml broskvového džusu a 200 ml broskvové kojenecké výživy.

K tomu přidejte 2 na plátky nakrájené broskve. Zakryjte, uložte na chladné místo a nechte 24 hodin odstát. Po uplynutí této doby podávejte s ledovou tříští či kostkami ledu a lístky máty.

Na home office nemusíme pít jen studené nápoje. Naopak zkuste i něco pro zahřátí.

Broskvový čaj

Do konvice na čaj dejte 6 sáčků ovocného čaje s příchutí broskví a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Nechte louhovat cca 10 minut. Vyjměte sáčky a přidejte 2 – 4 lžíce hnědého cukru. Promíchejte a nechte trochu vychladnout. Konvici s čajem uložte do lednice.

Mezitím nakrájejte na plátky 1 broskev a pokapejte citronovou šťávou. Nachystejte si sklenice, dejte do nich kostky ledu, plátky broskví a zalijte čajem. Skleničku ozdobte lístkem máty.

Zdroj foto: pixabay.com

Ciderový punč

Oloupejte si 1 středně velké jablko a 1 hrušku. Obojí zbavte jádřince a nakrájejte na drobné kousky. Do menšího hrnce nalijte 750 ml cideru, 250 ml jablečné šťávy a přihoďte nakrájené ovoce.

Na mírném ohni začněte pomalu zahřívat a nechte vařit tak dlouho, až se začnou objevovat bublinky stoupající ode dna.

Připravte si 4 skleničky, do každé vložte 2 sušené švestky a zalijte hotovým punčem. Přidejte celou skořici a servírujte. Kdo chce, může ještě osladit medem.

Zmrzlinové pokušení

Do mixéru dejte půlku čerstvého oloupaného manga, přidejte 2 kopečky citronové zmrzliny s limetkovým toppingem, šťávu z 1 limetky, špetku sušeného zázvoru a 8 cl mango juice.

Podle chuti oslaďte medem. Vše důkladně rozmixujte a to tak dlouho, až dokud nevznikne hladká hmota. Na dno sklenice dáme 2 kostky ledu a zalijeme hotovým nápojem.

Pokud chcete během práce doma udělat i něco pro své zdraví, pak si připravte třeba domácí smoothie.

Okurková bomba se špenátem

Nejdříve si omyjeme 4 velká jablka, zbavíme jádřince a vložíme do odšťavňovače. Získanou šťávu si zatím odložíme stranou. Dvě salátové okurky oloupeme a špenát omyjeme pod tekoucí vodou, toho nám stačí 250 g.

Očistíme si 100 g růžičkové kapusty a 4 stonky řapíkatého celeru. Do mixéru dáme veškerou zeleninu (vyjma řapíkatého celeru), zalijeme jablečnou šťávou a důkladně rozmixujeme. Poté rozlijeme do skleniček, ozdobíme trochou barevného pepře a stonkem celeru.

Přečtěte si rovněž jaké připravit detoxikační nápoje, nebo také co je vlastně smoothie.

Přidat komentář